Oogstmarkt 2015Activiteiten van de Werkplaats

Door en voor de Werkplaats voor de Wereld worden elk jaar een aantal activiteiten georganiseerd, waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan onze projecten.

Fietstocht op 2e Pinksterdag 2018

Beste fietsliefhebbers,
Op maandag 21 mei 2018, 2e Pinksterdag, organiseert Stichting Werkplaats voor de Wereld de jaarlijkse sponsorfietstocht. Dit jaar al voor de 20-ste keer!
Gestart kan worden tussen 12.00 en 13.30 uur bij onze werkplaats aan de Anna Blamanweg 26 in Culemborg. De tocht heeft een lengte van ongeveer 25 km. Kosten van deelname bedragen € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.
Ergens halverwege is er een gezellige tussenstop waar u onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade even kunt uitrusten. De fietstocht eindigt weer bij de werkplaats waar u een aandenken aan deze lustrum fietstocht kunt ophalen. In het winkeltje bij de werkplaats kunt u informatie opdoen over het verloop van onze nieuwe acties in Tanzania. Het is ook mogelijk om er unieke, handgemaakte cadeautjes te kopen voor uzelf of voor een ander.
De opbrengst van de fietstocht zal dit jaar worden besteed aan de renovatie van de school voor gehandicapte kinderen in Mbeya, Tanzania. De bouw werd 25 jaar geleden door onze stichting financieel mogelijk gemaakt. De school is sindsdien steeds volop in gebruik geweest en heeft nu groot onderhoud nodig. Tegelvloeren, sanitair, keuken, dak, ramen, deuren, kozijnen, pleisterwerk en elektra. Een deel van de renovatie is in 2017 reeds door ons bekostigd zodat kon worden gestart met de werkzaamheden. We hopen in 2018 de rest bijeen te kunnen brengen.
Kunt u zelf niet meefietsen, maar vindt u wel dat de mensen in Afrika een beter lot verdienen? Help ons en wordt donateur of sponsor. Ons IBAN nummer is NL70RABO0312546084. Op onze vernieuwde website kunt u meer hierover terugvinden.
Kent u iemand die het ook op prijs stelt om persoonlijk te worden geïnformeerd over onze acties, dan kan hij of zij zich hiervoor aanmelden via ons mailadres: info@werkplaatsvoordewereld.nl óf via dit formulier.
Wij hopen op mooi zonnig fietsweer en veel enthousiaste deelnemers.

Met vriendelijke groet,
Corrie en Henk van Kesteren

bloesemtocht
Werkplaats, winkel en webshop gehele jaar te bezoeken
Elk jaar worden in onze werkplaats in Culemborg, volledig met de hand, allerlei artikelen gemaakt die wij verkopen in de winkel van de werkplaats en via onze webshop. Alles is gemaakt van (rest)hout dat via bedrijven binnenkomt, uit containers wordt gehaald en aangeleverd wordt door particulieren, ‘afval‘ hout dus. Onze kosten zijn hierdoor erg laag en de opbrengsten maximaal voor onze projecten. We stellen het op prijs als u van tevoren even belt.

Henk en Corrie van Kesteren  

Werkplaats en winkel

Anna Blamanweg 26

4103 WJ Culemborg

0345 – 513877

 

Voorlichting en acties op scholen
Elk jaar geeft Stichting Werkplaats voor de Wereld op verschillende scholen in Culemborg voorlichting over haar werk ten behoeve van het verminderen van de armoede in ontwikkelingslanden. Armoede speelt zich af op het menselijk vlak en de stichting is ervan overtuigd dat dit naar de menselijke maat moet worden opgelost door het scheppen van meer levensperspectief. De goede doelen waar op dat moment actie voor wordt gevoerd worden mondeling en met beeldmateriaal toegelicht. Mocht u interesse hebben in zo’n voorlichting laat het ons dan weten.

Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania

 

Markten
Elk jaar staat de Werkplaats op verschillende markten met een mooi ingerichte kraam. Daarin vindt u informatie over de goede doelen waar fondsen voor worden geworven. In de kraam vindt u ook altijd veel van onze zelf gemaakte artikelen van hout, door Henk van Kesteren in zijn werkplaats gemaakt van restmateriaal. Deze artikelen worden ter plekke verkocht.

Oogstmarkt 2015 Oogstmarkt 2015