Oogstmarkt 2015Activiteiten van de Werkplaats

Door en voor de Werkplaats voor de Wereld worden elk jaar een aantal activiteiten georganiseerd, waarbij de opbrengsten volledig ten goede komen aan onze projecten.

Fietstocht op 2e Pinksterdag 2019

Beste fietsliefhebbers,

Op maandag 10 juni 2019, 2e Pinksterdag, organiseert Stichting Werkplaats voor de Wereld de jaarlijkse sponsorfietstocht. Dit jaar al voor de 21-ste keer.    

Gestart kan worden tussen 12.00 en 13.30 uur bij onze werkplaats aan de Anna Blamanweg 26 in Culemborg.  De tocht heeft een lengte van ongeveer 25 km. Kosten van deelname bedragen € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. 

Ergens  halverwege is er een gezellige tussenstop waar u onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade even kunt uitrusten. De fietstocht eindigt weer bij de werkplaats waar u een aandenken aan deze leuke fietstocht kunt ophalen. In het winkeltje bij de werkplaats kunt u informatie opdoen over het verloop van onze nieuwe acties in Tanzania. Het is ook mogelijk om er unieke, handgemaakte cadeautjes te kopen voor uzelf of voor een ander.

De opbrengst van de fietstocht zal dit jaar worden besteed aan de afbouw van een nieuw revalidatiecentrum in Mbeya, Tanzania. Het revalidatiecentrum staat in de buurt van de school voor gehandicapte kinderen, waarvoor we in 2018 geld hebben bijeen gefietst. De school is inmiddels volledig gerenoveerd en kan weer heel wat jaren vooruit. Het nieuwe revalidatiecentrum moet er voor gaan zorgen dat met name kinderen met een handicap en ook volwassenen die net geopereerd zijn straks betere revalidatie voorzieningen krijgen waardoor ze een grotere kans hebben op herstel en minder risico op complicaties na een operatie. 

Kunt u zelf niet meefietsen, maar vindt u wel dat de mensen in Afrika een beter lot verdienen? Help ons en wordt donateur of sponsor. Ons IBAN nummer is NL70RABO0312546084. Op deze website kunt u meer hierover terugvinden.

Stelt u het op prijs om persoonlijk te worden geïnformeerd over onze acties, dan kunt u zich hiervoor aanmelden via ons mailadres: info@werkplaatsvoordewereld.nl

Noteert u het in de agenda? Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers!

Met vriendelijke groet,

Corrie en Henk van Kesteren

bloesemtocht
Werkplaats, winkel en webshop gehele jaar te bezoeken
Elk jaar worden in onze werkplaats in Culemborg, volledig met de hand, allerlei artikelen gemaakt die wij verkopen in de winkel van de werkplaats en via onze webshop. Alles is gemaakt van (rest)hout dat via bedrijven binnenkomt, uit containers wordt gehaald en aangeleverd wordt door particulieren, ‘afval‘ hout dus. Onze kosten zijn hierdoor erg laag en de opbrengsten maximaal voor onze projecten. We stellen het op prijs als u van tevoren even belt.

Henk en Corrie van Kesteren  

Werkplaats en winkel

Anna Blamanweg 26

4103 WJ Culemborg

0345 – 513877

 

Voorlichting en acties op scholen
Elk jaar geeft Stichting Werkplaats voor de Wereld op verschillende scholen in Culemborg voorlichting over haar werk ten behoeve van het verminderen van de armoede in ontwikkelingslanden. Armoede speelt zich af op het menselijk vlak en de stichting is ervan overtuigd dat dit naar de menselijke maat moet worden opgelost door het scheppen van meer levensperspectief. De goede doelen waar op dat moment actie voor wordt gevoerd worden mondeling en met beeldmateriaal toegelicht. Mocht u interesse hebben in zo’n voorlichting laat het ons dan weten.

Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania

 

Markten
Elk jaar staat de Werkplaats op verschillende markten met een mooi ingerichte kraam. Daarin vindt u informatie over de goede doelen waar fondsen voor worden geworven. In de kraam vindt u ook altijd veel van onze zelf gemaakte artikelen van hout, door Henk van Kesteren in zijn werkplaats gemaakt van restmateriaal. Deze artikelen worden ter plekke verkocht.

Oogstmarkt 2015 Oogstmarkt 2015