Nieuws

Fietstocht 2022 valt niet in het water

Fietstocht 2022 van Werkplaats voor de Wereld valt -ondanks de regen- niet in het water

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, werd na 2 jaar afwezigheid vanwege Covid-19 de traditie van de sponsor fietstocht van Stichting Werkplaats voor de Wereld weer in ere hersteld. Dit jaar zijn Henk en Corrie van Kesteren al 60 jaar actief voor onze minder bedeelde medemensen in Tanzania. De opbrengst van de fietstocht gaat naar een project dat in dit jubileumjaar voor Henk en Corrie een speciaal plekje inneemt: de renovatie van de technische school in Makoka.
Voor de renovatie, die volgend jaar van start gaat, is een bedrag nodig van € 18.600,–. Speciaal voor dit doel heeft Henk in zijn werkplaats een 1 meter en 86 centimeter hoge thermometer gemaakt waarop de stand van de inzameling staat aangegeven. Iedere millimeter correspondeert met € 10,–. Wie het leuk vindt om een kijkje te komen nemen, of wie met een donatie de thermometer persoonlijk met een paar millimeters wil zien stijgen, is van harte welkom in de werkplaats shop. Op Tweede Pinksterdag meldden vanwege de onheilspellende weersvooruitzichten alleen de doorgewinterde fietsers zich, uit voorzorg bepakt en bezakt met paraplu’s en regenkleding. Veel aspirant-fietsers kwamen hun financiële bijdrage afgeven en de routebeschrijving ophalen en “beloofden” de tocht op een zonniger moment te zullen ondernemen. Daarnaast ontvingen we dit keer opvallend veel donaties als compensatie voor het “helemaal niet” – meefietsen. Maar er hingen die dag dan ook wel heel veel donkere wolken in de lucht. En voor het eerst waren er ook 2 sportieve wandelaars die de tocht lopend zouden gaan doen.


Over de fietstocht zelf kunnen we kort zijn: die was gewoon heel erg nat! Aanvankelijk was het nog goed te doen. Iedereen kreeg een lekker appeltje mee voor onderweg, gesponsord door Louis van Sterkenburg. Louis: top! Het was een mooie route die via Culemborg en Asch leidde naar de tussenstop in het plaatsje Zoelen, bij de onlangs prachtig gerenoveerde boerderij van de familie Van der Wel. Christa en Dick: bedankt voor jullie gastvrijheid! Na de koffie en thee gingen de fietsers en de 2 wandelaars vol goede moed voor het tweede
deel van de tocht. Maar toen braken de onvermijdelijke buien pas goed los:het water viel onafgebroken met bakken uit de lucht. Ondanks de regenpakken en de paraplu’s kwamen de deelnemers via Ravenswaaij en Beusichem helemaal doorweekt weer aan bij de werkplaats in Culemborg. Daar kreeg iedereen een door Henk zelfgemaakt aandenken: een hartje op een voetstuk. Omdat de deelnemers aan de fietstocht het werk van de stichting een warm hart toedragen en omdat wij het werk voor onze medemensen in Tanzania met liefde doen. De opbrengst van deze kletsnatte waterfietstocht was ondanks de pittige weersomstandigheden mede dankzij de vele extra donaties toch nog bijzonder goed: in totaal € 700,= Dat is 70 millimeter op de thermometer, voor de renovatie van de technische school in Makoka.
Alle deelnemers, aspirant-deelnemers, sponsoren en donateurs: heel hartelijk bedankt voor dit prachtige resultaat!

Henk, Corrie, Natasja, Lambik, Cor en Jan

 

 

2022-07-16T11:02:21+02:0016 juli 2022|

Project in Makoka

Project in Makoka: de Mwenyeheri Anuarite Scholengemeenschap. Hier zijn dankzij de geldelijke steun van onze stichting het afgelopen jaar 2 nieuwe leslokalen bijgebouwd en die zijn inmiddels al volop in gebruik genomen.

Hier een kleine video impressie.

 

2021-12-07T18:00:47+01:007 december 2021|

Wereldwinkel Culemborg helpt de Werkplaats voor de Wereld

Wereldwinkel Culemborg helpt de Werkplaats voor de Wereld

De Wereldwinkel in Culemborg heeft in de tweede helft van 2021 een klein gedeelte van haar winkel beschikbaar gesteld voor het etaleren van een aantal producten uit de Werkplaats voor de Wereld.
Iedere 2 maanden worden de producten aangevuld met nieuwe producten die op dat moment actueel zijn en passen bij het jaargetij.
We hopen dat de verkoop in de Wereldwinkel een mooi bedrag op mag leveren voor het studiefonds zodat we wederom een aantal leerlingen in Mbeya kunnen helpen met het volgen van een opleiding.

Wereldwinkel Culemborg helpt de Werkplaats voor de Wereld

2021-10-25T16:45:01+02:0025 oktober 2021|

De Werkplaats heeft een nieuwe Nieuwsbrief

nieuwsbrief werkplaats headerDe Werkplaats heeft een nieuwe Nieuwsbrief

U bent van ons gewend dat wij u ieder jaar informeren over het resultaat van onze inspanningen in de werkplaats, de ontvangen donaties, giften en de opbrengst van diverse inzamelingsacties. En ook over de voortgang van onze verschillende lopende en nieuwe projecten in Tanzania.

Die berichtgeving willen wij graag een wat eigentijdser karakter geven. De beheerder van onze website heeft de layout en vormgeving van deze nieuwsbrief bedacht en daar zijn wij enorm blij mee.

Als u in het verleden al berichten van ons ontving, dan hoeft u niets te doen en ontvangt u automatisch onze Nieuwsbrief nieuwe stijl.
De eerste Nieuwsbrief wordt op 20 december 2020 verstuurd.

Bent u nog niet aangemeld, dan kunt u zich hier aanmelden.

2020-12-16T02:31:33+01:0016 december 2020|Tags: |

Titel

Ga naar de bovenkant