Nieuws

Home»Nieuws»

Kerstmarkt in Oude Stadhuis Culemborg

Op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 stelde het ‘Oude Stadhuis’ haar deuren open voor goede doelen organisaties om een Kerstmarkt te houden. Ook Stichting Werkplaats voor de Wereld was op beide dagen aanwezig met een kraam vol prachtige met de hand gemaakte siervoorwerpen, zoals kerststallen, kandelaars, houten kerstboompjes met verlichting.
Henk en Corrie kregen deze dagen hulp van Gerrit die voor het vervoer van alle spulletjes zorgde en van kleindochter Anouk en vriend Rens die op zaterdag de verkoop voor hun rekening namen.
Al met al was het een geslaagde markt met een opbrengst van € 411,50. Het bedrag zal worden besteed aan het studiefonds voor het Lyunga Vocational Training Centre in Mbeya, Tanzania waar kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking uit kansarme gezinnen een tweejarige vakopleiding kunnen volgen.

Stichting werkplaats voor de wereld kerstmarkt oude stadhuis 2019 culemborg

2020-02-01T15:13:20+01:0025 december 2019|

Periodieke gift & Belastingvoordeel

Bent u vaste donateur van onze stichting of overweegt u om donateur te worden?

Dan is onderstaand berichtje van de penningmeester misschien interessant voor u.


Bedragen die u als vaste donateur aan onze stichting overmaakt, kunt u bij uw aangifte Inkomsten Belasting opgeven als gift.

Een gift aan een goede doelen organisatie is onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Allereerst moet de goede doelen organisatie een ANBI-status hebben. Stichting Werkplaats voor de Wereld heeft deze ANBI-status. (ANBI = Algemeen Nut Beogende Instelling).

Vervolgens maakt de fiscus onderscheid tussen een “gewone” gift en een “periodieke” gift.

Aan een “gewone” gift stelt de Belastingdienst een aantal ingewikkelde eisen, zoals een minimumbedrag (een drempel) en een maximum. Misschien maakt u nu van deze aftrekmogelijkheid geen gebruik, omdat uw gift niet aan de fiscale eisen voldoet. Bijvoorbeeld omdat deze niet boven het minimale drempelbedrag uitkomt.

Maar als u vaste donateur bent, dan doet u feitelijk periodieke giften aan onze stichting. En deze zijn onder 3 eenvoudige voorwaarden in principe volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

  • Het moet gaan om een vast bedrag per jaar met een beoogde minimale duur van 5 jaar.
  • De periodieke gift is vastgelegd in een overeenkomst.
  • U krijgt niets in ruil voor uw periodieke gift.

De overeenkomst moet door beide partijen (schenker en ontvanger) worden ondertekend en de fiscale aftrekbaarheid geldt pas voor periodieke giften die gedaan worden na ondertekening. Het getekende formulier bewaart u voor uw eigen administratie. Een voorbeeld hiervan kunt u onderaan dit bericht downloaden.

U kunt mogelijk belasting besparen door uw (huidig) donateurschap vast te leggen in een overeenkomst voor periodieke giften.

Als u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kom dan gerust even langs de Werkplaats voor een gezamenlijke handtekening en een kop koffie. U bent van harte welkom!

Meer informatie hierover kunt u terugvinden op www.belastingdienst.nl/giften.

Download het formulier voor het doen van periodieke giften hier.

Nadat u hierboven op ‘hier‘ hebt geklikt, opent een nieuw venster en vervolgens vindt u het formulier in uw downloadmap.

2019-10-22T00:36:59+02:0022 oktober 2019|

Oogstmarkt Caetshage 5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober 2019 vond de jaarlijkse Oogstmarkt plaats op Stadsboerderij Caetshage.

Na de feestelijke opening door burgemeester Gerdo van Grootheest en kinderburgemeester Loet Aardema werd het een gezellige dag.

Het was prachtig weer. Er stonden veel kramen met bijzondere en lekkere producten, waaronder natuurlijk ook De Werkplaats voor de Wereld. De oogstmarkt trok heel veel  bezoekers en het stralende zonnetje gaf de markt een extra feestelijk tintje.

Henk en kleindochter Anouk hadden deze keer met name vele handgemaakte houten puzzels meegenomen, om de bezoekers uit te dagen hun creatieve brein te gebruiken.

De opbrengst van deze markt bedroeg dit jaar € 150,00 en wordt gebruikt voor het studiefonds van de school voor gehandicapten kinderen in Mbeya.

Oogstmarkt 2019

2020-01-04T12:42:52+01:0010 oktober 2019|

Mooie cheque voor Henk en Corrie van Kesteren

Mooie cheque voor Henk en Corrie van Kesteren

Rabobank West Betuwe had dit voorjaar met de sponsoractie “Een Aandeel in de Betuwe” maar liefst € 150.000,– te verdelen onder alle deelnemende verenigingen en stichtingen in de regio.

Iedere vereniging en stichting moest in de maand april zo veel mogelijk stemmen werven. Hoe meer stemmen, des te groter het aandeel in het te verdelen sponsorbedrag.

Alle klanten van de bank kregen per mail bericht over de actie, maar alleen de leden hadden stemrecht. Lid worden is gratis. En wie nu lid wordt, mag bij een volgende actie meestemmen!

Toen alle stemmen waren geteld, leverde dat voor Stichting Werkplaats voor de Wereld een prachtig aandeel op van € 458,27.

Henk en Corrie van Kesteren mochten op vrijdag 10 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de voetbalvereniging Vriendenschaar de cheque officieel in ontvangst nemen.

uitreiking cheque Een aandeel in de Betuwe 2019

Het bedrag dat met deze actie is opgehaald, wordt gebruikt om nieuwe folders te maken over het werk van de stichting en de projecten in Tanzania. Het foldermateriaal gebruikt Henk veelvuldig als voorlichting bij presentaties op scholen, bij jaarmarkten en natuurlijk in de werkplaats.

Alle stemmers en Rabobank West Betuwe, heel veel dank voor uw steun en stem!

2019-09-28T17:28:42+02:0028 september 2019|