Nieuws

Anouk Verschoor start inzamelingsactie

Anouk Verschoor start inzamelingsactie

[Culemborg – 10-09-2024]Sommigen van jullie kennen hem misschien al, anderen nog niet: Henk van Kesteren, mijn opa. Samen met mijn oma, Corrie van Kesteren, hebben ze zich al meer dan 60 jaar ingezet voor de mensen in Afrika, met name in Dar es Salaam (Tanzania). Zij zijn het levende bewijs dat je als individu écht verschil kunt maken.

Na al die jaren heeft mijn opa inmiddels de respectabele leeftijd van 83 bereikt. Maar er is nog één wens die hij graag in vervulling ziet gaan: nog één keer terug naar Afrika. En dat gaat nu gebeuren. De reis is geboekt, en dit najaar vertrekt hij.

Omdat mijn opa normaal niet zo van de digitale wereld is, wil ik deze keer graag online aandacht vragen voor zijn laatste reis. Ik heb een crowdfunding opgezet, niet voor de reis of het verblijf – die zijn al betaald uit eigen zak – maar voor een bedrag dat mijn opa kan overhandigen aan de mensen daar. Dit geld wordt geïnvesteerd in zelfvoorzienende projecten die een blijvende impact hebben.

DONEREN: https://whydonate.com/nl/fundraising/steun-de-werkplaats-voor-de-wereld

Wat steun je met je bijdrage?

  1. Een bakkerij
    Met een investering van € 3.600,- kan een nieuwe bakkerij worden opgezet, die dagelijks de leerlingen van een school voorziet van een broodmaaltijd.
  2. Schoolfonds in Dar es Salaam
    Voor € 1.000,- per student kunnen jongeren een opleiding volgen, inclusief een gereedschapset, in vakgebieden zoals elektrotechniek, houtbewerking, en kleding maken.
  3. Lyunga Vocational Training Cneter
    Voor € 700,- per student kunnen kinderen met een beperking een tweejarige opleiding volgen, inclusief intern verblijf, in houtbewerking, kleding maken, of planten- en dierenverzorging.

Met jouw steun kan mijn opa een waardevolle bijdrage leveren aan deze projecten en de levens van de mensen daar. Elke donatie, groot of klein, maakt een verschil.

Anouk Verschoor

Bij het doneren let op: Je hoeft geen 15% fooi te betalen. Deze kun je gewoon op O zetten.

2024-09-27T23:20:19+02:0011 september 2024|Tags: , |

Nog één keer naar Tanzania om de school in Makoka te bezoeken.

Henk van Kesteren gaat binnenkort op 83-jarige leeftijd nog één keer naar Tanzania om de school in Makoka te bezoeken.

Henk en Corrie nog één keer naar Tanzania

Corrie en Henk van Kesteren

 

CULEMBORG • di 20 aug 2024 • Culemborgse Courant

Henk van Kesteren gaat binnenkort op 83-jarige leeftijd nog één keer naar Tanzania om de school in Makoka te bezoeken. Van Kesteren heeft al meer dan zestig jaar de goede doelen stichting Werkplaats voor de Wereld. Samen met zijn vrouw Corrie biedt hij al meer dan 25 jaar financiele ondersteuning aan deze school via hun stichting. 

Het Culemborgse echtpaar Henk en Corrie van Kesteren ondersteunt met hun stichting Werkplaats voor de Wereld al meer dan 62 jaar kleinschalige projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs in Tanzania.
 

Afvalhout

Van afvalhout maakt Henk in zijn werkplaats aan de Anna Blamanweg 26 allerlei prachtige houten sier- en gebruiksvoorwerpen waarvan de verkoopopbrengst honderd procent naar de goede doelen van de stichting gaat. Als oud-docent timmeren en houtbewerking aan het VMBO voelt de inmiddels 83-jarige Henk zich nog altijd nauw verbonden met het praktijkonderwijs. Leer een kind een vak en het zal nooit meer honger hoeven lijden omdat het met eigen handen in zijn levensonderhoud kan voorzien. Dit is structurele armoedebestrijding Pur Sang.

Sloppenwijk

De Mwenyeheri Anuarite Scholengemeenschap biedt verschillende beroepsopleidingen aan, waaronder houtbewerking, elektrotechniek en kleding maken. De school is gevestigd in Makoka, een enorme sloppenwijk bij Dar es Salaam, Tanzania. De Werkplaats van Henk ondersteunt deze school al vanaf de allereerste dag.

Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder. De school is in de loop der jaren met financiële hulp van de stichting uitgebreid met een kleuterschool, een basisschool, een middelbare school met TL, HAVO, VWO en 6 beroepsopleidingen. Samen goed voor zo’n 700 leerlingen, veelal afkomstig uit de nabij gelegen sloppenwijk.

Twee jaar geleden organiseerden Henk en Corrie ter gelegenheid van het zestigste jaar van de Werkplaats een grote inzamelingsactie. De schoolafdeling met de beroepsopleidingen was na 25 jaar hard aan een grote opknapbeurt toe. Met de renovatie van de gebouwen, het gereedschap en het machinepark was een voor de kleine stichting fors bedrag nodig van bijna 30.000 euro.

De inzamelingsactie was een succes en alle verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Het is de ultieme wens van Henk om Makoka te bezoeken en nog één keer alles met eigen ogen te gaan zien. Uiteraard is de reis geheel op eigen kosten en volledig buiten de stichting om. Wie Henk en Corrie een beetje kent, zal zich hier niet over verbazen. De plannen voor de reis naar Tanzania zijn in voorbereiding.

Om het bezoek een extra feestelijk tintje te geven, wil Henk heel graag aan de schoolleiding een cheque overhandigen waarmee de school een lang gekoesterde wens in vervulling kan laten gaan: een eigen bakkerij.

Gezond ontbijt

Van overheidswege moet de school aan de leerlingen dagelijks een gezond ontbijt aanbieden. Dit is voor de gehele scholengemeenschap met bijna zevenhonderd leerlingen een enorme kostenpost. Het levert een flinke besparing op als men het brood zelf zou kunnen bakken in een eigen bakkerij.

Som geld nodig

Om dit te kunnen realiseren is een som geld nodig van 3.600 euro. Het echtpaar vraagt belangstellenden om dit bedrag bijeen te brengen. Men kan iets doneren, een gift doen, of het besteden als een geschenk ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis of een jubileum. Men kan denken aan Henk en Corrie van Kesteren en een bakkerij voor de school in de sloppenwijk Makoka bij Dar es Salaam in Tanzania.

Het bankrekeningnummer van Stichting Werkplaats voor de Wereld is NL70RABO0312546084.

2024-08-20T20:43:16+02:0020 augustus 2024|

Fietstocht 2022 valt niet in het water

Fietstocht 2022 van Werkplaats voor de Wereld valt -ondanks de regen- niet in het water

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, werd na 2 jaar afwezigheid vanwege Covid-19 de traditie van de sponsor fietstocht van Stichting Werkplaats voor de Wereld weer in ere hersteld. Dit jaar zijn Henk en Corrie van Kesteren al 60 jaar actief voor onze minder bedeelde medemensen in Tanzania. De opbrengst van de fietstocht gaat naar een project dat in dit jubileumjaar voor Henk en Corrie een speciaal plekje inneemt: de renovatie van de technische school in Makoka.
Voor de renovatie, die volgend jaar van start gaat, is een bedrag nodig van € 18.600,–. Speciaal voor dit doel heeft Henk in zijn werkplaats een 1 meter en 86 centimeter hoge thermometer gemaakt waarop de stand van de inzameling staat aangegeven. Iedere millimeter correspondeert met € 10,–. Wie het leuk vindt om een kijkje te komen nemen, of wie met een donatie de thermometer persoonlijk met een paar millimeters wil zien stijgen, is van harte welkom in de werkplaats shop. Op Tweede Pinksterdag meldden vanwege de onheilspellende weersvooruitzichten alleen de doorgewinterde fietsers zich, uit voorzorg bepakt en bezakt met paraplu’s en regenkleding. Veel aspirant-fietsers kwamen hun financiële bijdrage afgeven en de routebeschrijving ophalen en “beloofden” de tocht op een zonniger moment te zullen ondernemen. Daarnaast ontvingen we dit keer opvallend veel donaties als compensatie voor het “helemaal niet” – meefietsen. Maar er hingen die dag dan ook wel heel veel donkere wolken in de lucht. En voor het eerst waren er ook 2 sportieve wandelaars die de tocht lopend zouden gaan doen.


Over de fietstocht zelf kunnen we kort zijn: die was gewoon heel erg nat! Aanvankelijk was het nog goed te doen. Iedereen kreeg een lekker appeltje mee voor onderweg, gesponsord door Louis van Sterkenburg. Louis: top! Het was een mooie route die via Culemborg en Asch leidde naar de tussenstop in het plaatsje Zoelen, bij de onlangs prachtig gerenoveerde boerderij van de familie Van der Wel. Christa en Dick: bedankt voor jullie gastvrijheid! Na de koffie en thee gingen de fietsers en de 2 wandelaars vol goede moed voor het tweede
deel van de tocht. Maar toen braken de onvermijdelijke buien pas goed los:het water viel onafgebroken met bakken uit de lucht. Ondanks de regenpakken en de paraplu’s kwamen de deelnemers via Ravenswaaij en Beusichem helemaal doorweekt weer aan bij de werkplaats in Culemborg. Daar kreeg iedereen een door Henk zelfgemaakt aandenken: een hartje op een voetstuk. Omdat de deelnemers aan de fietstocht het werk van de stichting een warm hart toedragen en omdat wij het werk voor onze medemensen in Tanzania met liefde doen. De opbrengst van deze kletsnatte waterfietstocht was ondanks de pittige weersomstandigheden mede dankzij de vele extra donaties toch nog bijzonder goed: in totaal € 700,= Dat is 70 millimeter op de thermometer, voor de renovatie van de technische school in Makoka.
Alle deelnemers, aspirant-deelnemers, sponsoren en donateurs: heel hartelijk bedankt voor dit prachtige resultaat!

Henk, Corrie, Natasja, Lambik, Cor en Jan

 

 

2022-07-16T11:02:21+02:0016 juli 2022|

Project in Makoka

Project in Makoka: de Mwenyeheri Anuarite Scholengemeenschap. Hier zijn dankzij de geldelijke steun van onze stichting het afgelopen jaar 2 nieuwe leslokalen bijgebouwd en die zijn inmiddels al volop in gebruik genomen.

Hier een kleine video impressie.

 

2021-12-07T18:00:47+01:007 december 2021|
Ga naar de bovenkant