In 2016 heeft de Stichting Werkplaats voor de Wereld van Corrie en Henk van Kesteren uit Culemborg een recordopbrengst van €83.000 bijeen gebracht. In de ruim 50 jaar dat ze actief zijn hebben ze al meer dan een miljoen geschonken aan minder bedeelden in Afrika. 

Geld voor school
De recordopbrengst blijkt uit het dinsdag gepubliceerde jaaroverzicht van de stichting. Met het geld wordt binnenkort gestart met de bouw van een basisschool bij de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam Daar zullen de kinderen ook in het Engels les krijgen zodat ze makkelijker kunnen doorstromen naar een vervolgopleiding om zo een toekomst op te bouwen in het derde wereld land. 

Halve
Henk van Kesteren, oud-timmerdocent, en zijn vrouw Corrie zijn al vanaf het moment dat zij elkaar kennen in de weer voor minderbedeelden. Ze zetten zich al 53 jaar in voor derde wereld problematiek op het Afrikaanse continent. In de werkplaats naast hun woning maakt Henk van Kesteren van resthout speelgoed, sier- en gebruiksvoorwerpen wat hij verkoopt en ten g e komt aan de stichting. Daarnaast krijgt de stichting steun van schoolacties, donateurs, banken, fondsen en anderen uit de samenleving In totaal is daarmee al bijna een miljoen euro verdiend waarmee vele projecten van de grond zijn gekomen. Het geld wordt in zijn geheel besteed en de projecten worden altijd verantwoord. Op overheadkosten rust een taboe. In het verleden zijn waterpompen, een ziekenhuis en gereedschap en nog veel meer zaken gekocht met het geld van de Stichting. 

Lintje
Corrie en Henk kregen in 2013 al een Koninklijke onderscheiding voor hun werkzaamheden. In onderstaande reportage van CulemborgTV zie je wat dit echtpaar doet en wil doen voor anderen. 

Wil je doneren? Dat kan via deze link. 

Bekijk de video

Bron: Culemborgzo.nl