Op maandag 21 mei 2018, tweede Pinksterdag organiseerde Stichting  Werkplaats voor de Wereld voor de 20-ste keer de jaarlijkse sponsor fietstocht. Een kroonjaar.

De tocht startte traditiegetrouw bij de werkplaats van Henk en Corrie van Kesteren aan de Anna Blamanweg 26 in Culemborg.

Aangemoedigd door het mooie weer kwamen ruim 150 enthousiaste deelnemers op het sportieve uitje af. Met een routebeschrijving op zak en een appeltje voor de dorst gingen de fietsliefhebbers op weg naar het pontje in Culemborg. Daar werd de oversteek gemaakt over de Lek en ging het verder richting Tull en ’t Waal.

In de prachtige tuin bij de familie Van der Wel was het goed vertoeven. Onder het genot van een kopje thee of koffie werden de benen even wat rust gegund, waarna de routebeschrijving de fietsers weer naar de overkant van het water dirigeerde en de tocht hen terugvoerde naar de werkplaats.

Als herinnering aan dit lustrumjaar kregen de deelnemers een boekje met de titel:  “De juf is een mzungu”.  Een verslag van een Nederlandse stagiaire op een basisschool in Tanzania. Het vlot geschreven boekje schept een levendig beeld van de uitdagingen in het onderwijs in Afrika.

De fietstocht heeft in totaal bijna € 850,– opgebracht. Het bedrag is bestemd voor de renovatie van de school voor gehandicapte kinderen in Mbeya, Tanzania.

Het was een prachtige dag met een lekker zonnetje en maar weinig (tegen) wind. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar. Iedereen heel hartelijk bedankt voor uw deelname.

Fietssponsortocht 2018

 

Fietssponsortocht 2018

Fietssponsortocht 2018