Achtergronden van de Werkplaats

Vanuit belangstelling en interesse ontstond uitzending van Henk van Kesteren naar Afrika. De uitdrukkelijke opdracht was samenwerken met Afrikanen, niet boven hen maar midden tussen hen in op de steiger, dit op basis van gelijkwaardigheid. Als je op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaat ontstaat begrip omtrent elkaars mogelijkheden en onmogelijkheden. . .
[ Lees verder . . ]

Wat is de Werkplaats voor de Wereld

Naast ons appartement in het seniorencomplex Het Kwarteel in Culemborg hebben we op eigen kosten speciaal voor de Derde Wereld een werkplaats laten bouwen. Deze werkplaats is geopend op vrijdagmiddag en zaterdag (en verder gedurende de week maar dan na telefonische afspraak). In de werkplaats maken we van hoofdzakelijk hout gebruiksvoorwerpen, speelgoed, spelletjes, decoraties, kerstartikelem enz. . .
[ Lees verder . . ]

Onze doelstelling

Hulpverlening van mens tot mens, zonder tussenkomst van allerlei organisaties die geld kosten. Onvermijdelijke kosten als postzegels, papier, lijm, telefoon, electriciteit (de machines lopen op 380 V.), schroeven, draadnagels, glas enz. komen voor rekening van ons eigen huishoudbudget als ‘hobbykosten’. Armoede speelt zich af op het menselijke vlak . .
[ Lees verder . . ]

Onze resultaten

In meer dan zestigduizend uur arbeid van vier handen ontstonden zo 40.000 (veertigduizend!) zelfgemaakte artikelen van restmateriaal, die via verkoop op rommelmarkten en fancy-fairs, samen met gesponsorde fietstochten, acties van schoolkinderen en giften ter gelegenheid van huwelijk, pensioen en andere donaties en subsidie . .
Lees verder . . ]