Op basisschool ‘t Praathuis in de wijk Lanxmeer in Culemborg was het op vrijdag 27 juni 2014 de hele dag feest als afsluiting van het wereldoriënterende project over samenleven en samenwerken.
Leerlingen, ouders en leerkrachten hadden het schoolplein omgetoverd tot een landenmarkt waar genoten kon worden van Afrikaanse dans- en muziekvoorstellingen en Oosterse yoga-workshops.
In tal van kraampjes verkochten de kinderen hun zelfgemaakte artikelen, zoals feestelijke maskers uit Italië, prachtig beschilderde geluksstenen uit Zuid- Amerika en kleurrijke Indiase dromenvangers.
Voor de inwendige mens stonden er Amerikaanse hamburgers, Mexicaanse tortillas en Surinaamse smoothies op het menu. Er was ook een kraam met Franse stokbroodjes met brie.
De kinderen van ’t Praathuis doneren de opbrengst aan Stichting Werkplaats voor de Derde Wereld in Culemborg. Henk en Corrie van Kesteren van de Werkplaats hebben op school een presentatie gegeven over samenleven en samenwerken in Tanzania.
De Stichting ondersteunt al vele jaren een middelbare school in Makoka, een van de sloppenwijken van de hoofdstad Dar-es-Salaam in Tanzania. Vorig jaar kon de school dankzij medefinanciering door de Werkplaats de bouw van acht nieuwe slaapzalen realiseren. De bouw is inmiddels gereed, maar de zalen moeten nog volledig worden ingericht.
De feestdag van ‘t Praathuis heeft ruim € 1.200,– opgebracht. Hiervoor kunnen in Makoka maar liefst 10 stapelbedden, 8 tafels en 16 stoelen nieuw worden aangeschaft. Een geweldig resultaat!

Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania

Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania

Jenaplanschool ‘t Praathuis in actie voor Tanzania