KWC goede doelen markt

Op donderdagmiddag 29 oktober 2015 organiseerde het KWC een Goede Doelen Markt. Ruim 120 brugklasleerlingen TL/ Havo en VWO waren aanwezig. Verschillende goede doelen gaven er workshops zodat de leerlingen er meer over te weten konden komen. In de maanden november, december en januari gaan zij voor een goed doel dat hen aanspreekt actie voeren. Dat kan bijvoorbeeld een financiële bijdrage zijn, het verzamelen van materialen of het werven van vrijwilligers. De leerlingen moeten hun actie zelf bedenken en uitvoeren.
Henk van Kesteren was er namens Stichting Werkplaats voor de Derde Wereld aanwezig. Ondanks een foutje in de organisatie van KWC, waardoor de stichting niet met een volledige kraam aanwezig kon zijn, heeft Henk in een aantal workshops toch de nodige voorlichting kunnen geven. De opbrengst van deze Goede Doelen Markt wordt tijdens de Handelsbeurs/ Slotmanifestatie op vrijdagmiddag 29 januari 2016 bekend gemaakt.

KWC goede doelen markt 2015

 

KWC goede doelen markt 2015

 

Vier jongens van het KWC waren na de presentatie van Henk zó enthousiast geworden, dat zij het plan bedachten om een kraam te plaatsen tijdens de kerstmarkt in Geldermalsen om daar zo veel mogelijk handgemaakte kerstartikelen uit de werkplaats te verkopen. De jongens vielen extra op, omdat ze tijdens de markt sweaters droegen met het logo van de stichting, die ze speciaal voor deze actie hadden laten drukken. Behalve verkopen achter de kraam, gaven ze ook voorlichting over de projecten van de stichting. Ze hadden daarom een groot informatiebord uit de werkplaats meegenomen met foto’s. Een heel mooi initiatief dat bij het sluiten van de markt resulteerde in een prachtige opbrengst van € 322,–. Joey, Jelle, Thomas en Arthur, heel hartelijk bedankt voor dit geweldige initiatief!

KWC Kerstmarkt 2015

Joey, Jelle, Thomas en Arthur brachten € 322,= bijeen, geweldig jongens!

KWC Kerstmarkt 2015