Portrettenestafette (12) So we can all thrive #Oog op Culemborg

Met vorsende blik naar het raam vertelt Henk over wat hem aan het hart gaat. Herverdeling van geld en macht, niet alleen die 1% rijksten, globaal versus lokaal, loon naar werken. Henk van Kesteren (74) heeft goed nagedacht over de wereld. Hij bestudeert veel onderzoek naar voeding en gezondheid, economische modellen, allemaal vanuit de diepe behoefte een bijdrage te zijn aan waarheid en rijkdom voor ons allemaal. So we can all thrive! (vert: uitbundig bloeien)

Als voormalig docent bouwtechniek kent hij het onderwijs van binnenuit en zag hij hoe (toenal) bezuinigingen het onderwijs kapot maakten, docenten het plezier in hun werk ontnamen en het voor leerlingen in een oppervlakkige opleiding resulteerde. Vandaag de dag staan eindelijk weer de studenten op de barricaden.

Henk van Kesteren heeft 53 jaar geleden samen met zijn vrouw de Werkplaats voor de Derde Wereld opgericht en maakt van voornamelijk afvalhout ambachtelijke kleinnoden, puzzels, krukjes en speelgoed. De opbrengst komt ten goede aan een groot aantal projecten in Tanzania waar hij met eigen ogen heeft aanschouwd wat er nodig was. En zelf ook niet te beroerd was om op de steigers te staan en zijn handen vuil te maken.

In totaal hebben zij voor 9 ton aan geld gegenereerd middels de Culemborgse stichting. Woorden omgezet in daden.

Ooog op culemborg.