De Stichting Wilde Ganzen gaan de Werkplaats voor de 3e Wereld ondersteunen!

logo-wilde-ganzen-k

Bouw van 8 slaapzalen voor een technische school in Makoka.
Het betreft een technische school die sinds 2005 is gebouwd voor jongens en meisjes in een arme wijk van de grote stad Dar es Salaam,
Pater Gerard Derksen is er daar met hulp van de lokale bevolking en hulp van diverse sponsers in geslaagd om 18 klaslokalen te bouwen, een administratieruimte en laboratoriumlokaal, toiletten, wasgelegenheden, keuken en een eetzaal.
De leerlingen moeten van ver komen en verliezen veel tijd aan lopen en reizen. Ze komen hierdoor vaak te laat op school.
De leerlingen hebben geen tijd om thuis te kunnen studeren. Thuis woont de familie vaak samen in een of twee kleine kamertjes. Op deze manier krijgen de leerlingen geen eerlijke kans om te studeren.
Thuis is er teveel lawaai, geen plaats om te zitten , geen elektriciteit.
Ze moeten dan studeren bij een oliepitje wat erg ongezond is en slecht voor de ogen.
Als de kinderen thuiskomen worden ze ingezet voor allerlei klusjes en krijgen maar weinig tijd en kans om te studeren.
De school heeft op het ogenblik 500 leerlingen: Het gaat om de helft jongens en meisjes. Het is de bedoeling dat de school zal uitgroeien tot 650 leerlingen.
Om deze reden willen zij graag een kostschool starten om deze leerlingen een eerlijke kans op onderwijs te geven.

De Werkplaats voor de 3e Wereld wil dit project graag ondersteunen en wordt hierin gesteund door de Wilde Ganzen.
Wilde Ganzen is dé expert op het gebied van concrete projecten in ontwikkelingslanden. Wekelijks werven zij via acties op tv en radio voor deze projecten. Zij vullen de bedragen die via de Werkplaats voor de 3e Wereld binnenkomen voor de slaapzalen aan met een percentage van 55%. Daar zijn we uiteraard erg blij mee!