Wie jarig is trakteert!
Dat geldt zeker voor de Wereldwinkel in Culemborg die vanwege haar 45-jarig bestaan een cheque ter waarde van € 2.500,– beschikbaar stelde aan Stichting Werkplaats voor de Wereld.
Voorzitter Theo Slagboom van de Wereldwinkel Culemborg overhandigde tijdens de Historische Markt op 9 september 2017 de cheque aan Henk en Corrie van Kesteren, die met hun stichting al meer dan 50 jaar actief zijn voor diverse kleinschalige projecten in Tanzania.
Voor de cheque van de Wereldwinkel hebben ze al een goed doel voor ogen: het geld zal worden gebruikt voor de renovatie van een school in Mbeya, waar kansarme gehandicapte kinderen uit de regio op deze door nonnen geleide school een vakopleiding kunnen volgen. 
Henk en Corrie hebben ruim 25 jaar geleden geld ingezameld voor de bouw van deze school. Diverse bedrijven uit Culemborg financierden mee. Ook Burgemeester en Wethouders deden een duit in het zakje door deel te nemen aan een sponsorloop. Misschien herinnert u het zich nog wel.
De school is door intensief gebruik inmiddels aan een grondige opknapbeurt toe. De nieuwe tegelvloeren, het pleisterwerk, vervanging van het sanitair en reparaties aan het dak zijn begroot op ongeveer € 12.000,00. In 2018 hoopt de stichting het volledige bedrag bijeen te brengen.

Overhandiging cheque van de Wereldwinkel