Scholieren van het KWC voortvarend aan de slag voor het goede doel

Op het koningin Wilhelmina College in Culemborg hebben de leerlingen van de onderbouw in het laatste kwartaal van 2018 deelgenomen aan het project “Jij de Baas”.
De scholieren konden tijdens een markt die op school in de centrale hal werd gehouden informatie inwinnen bij de diverse goede doelen organisaties die zich op de markt aan de leerlingen presenteerden. Namens Stichting Werkplaats voor de Wereld was Henk van Kesteren aanwezig, voor velen van de kinderen op het KWC zeker geen onbekende.
Na deze oriëntatie ronde schreven zij zich in bij een door henzelf uitgekozen goed doel. Maar liefst 21 leerlingen meldden zich aan voor het project van de Werkplaats.
Verdeeld over 6 groepjes gingen zij aan de slag met het maken van plannen en de uitvoering daarvan. Zo verkocht de ene groep op de Kerstmarkt in Geldermalsen spulletjes uit de werkplaats en gingen andere leerlingen cakejes bakken en aan de man brengen. Weer andere scholieren zamelden statiegeldflessen in. Iedere groep had zijn eigen creatieve ideeën, ze waren “eigen baas”.
Tijdens de officiële afsluiting van het project reikten de diverse groepjes op school cheques uit van de bijeengebrachte gelden. En het resultaat van de acties van deze jongelui mag er zijn: een fantastisch eindbedrag van € 1.288,51 voor de afbouw van het nieuwe revalidatiecentrum bij de school voor gehandicapte kinderen in Mbeya, Tanzania.
Jongens en meisjes van het KWC: HEEL HARTELIJK BEDANKT voor jullie geweldige inzet!

KWC actie 2018