Op 10 juni 2019 bezochten een aantal bestuursleden van de Werkplaats voor de Wereld op uitnodiging van docent Tjalling Mulder het HMC-Rotterdam, MBO-vakschool voor interieur, meubel, techniek en design. Bij deze vakopleidingen staat alles in het teken van hout, stoffen en andere materialen die op creatieve wijze worden omgetoverd in schitterende producten voor meubels en interieurs.

We liepen, begeleid door Tjalling Mulder, door de werklokalen van de school, waar afgestudeerde studenten van het 3e en het 4e jaar hun eindproducten lieten zien en eventueel toelichtten. We waren diep onder de indruk van de prachtige werkstukken, de creativiteit en de technische afwerking.

Na de rondleiding hebben we met Tjalling Mulder in de personeelsruimte een aantal afspraken gemaakt over onze samenwerking. Deze samenwerking heeft betrekking op de kerntaak begeleiden die onderdeel uitmaakt van de opleiding ‘Allround meubelmaker niveau 3’. Binnen deze kerntaak leren studenten om anderen te begeleiden. Studenten maken in de rol van begeleider in teams producten die via de webshop van De Werkplaats voor de Wereld verkocht kunnen worden. Hierbij is het de bedoeling dat de producten van restmateriaal worden gemaakt.

samenwerking-werkplaats voor de wereld en hmc

samenwerking-werkplaats voor de wereld en hmc

samenwerking-werkplaats voor de wereld en hmc

samenwerking-werkplaats voor de wereld en hmc