Pinksterfietstocht 2016

Op Tweede Pinksterdag, 16 mei 2016 werd de 18e fietstocht verreden voor Stichting Werkplaats voor de Wereld. Er kon vanaf 12.00 uur worden gestart bij  Henk en Corrie van Kesteren, aan de Anna Blamanweg in Culemborg. Dit jaar startte de tocht voor het eerst ook in Geldermalsen bij de Suitbertuskerk aan de Stationsweg. Hoewel het weer niet meewerkte, het was koud en af en toe zelfs guur, stapten er toch bijna 70 mensen op de fiets.
Met een appeltje voor onderweg, gesponsord door Montagebedrijf W. van Kesteren uit Beusichem, leidde de tocht van ongeveer 30 kilometer via de Appeldijk naar Tricht en Geldermalsen, waar men onder het genot van een kopje koffie of thee in het Parochiecentrum van de Suitbertuskerk even de benen rust kon geven.  
Vervolgens ging de reis naar Buren. Bij IJssalon LIC Buren kon desgewenst ook nog even worden afgestapt voor een rustmomentje. Voor elk bolletje ijs dat de  fietsers nuttigden, sponsorde de ijssalon € 0,75 aan het goede doel. De tocht ging tenslotte weer terug naar Culemborg. En hoewel de bloesem langs de route al over haar hoogtepunt heen was, viel er nog volop te genieten van de prachtige Betuwe.
Een leuk detail is nog dat de jongste deelneemster 2,5 jaar oud was en de oudste deelneemster 86 jaar jong. Er waren dit jaar geen lekke banden, de bezemwagen kon thuis blijven.
De opbrengst van de fietstocht, inclusief de € 50,– sponsoring door de ijssalon wordt met 50% verhoogd door Stichting Wilde Ganzen, waardoor deze dag een mooi resultaat van € 550,– opleverde voor de bouw van een basisschool bij de middelbare school in Makoka, een krottenwijk van Dar es Salaam, Tanzania.

Pinksterfietstocht-2016

 

Pinksterfietstocht-2016

 

Pinksterfietstocht-2016

 

Pinksterfietstocht-2016